fredag 13 november 2009

BUP 50 år

Igår hade BUP Malmö 50-års jubileum. Eftersom jag arbetar där en hel del var inbjuden att delta i detta firande på Moriskan i Folkets Park. Det skulle bli en heldag i barnpsykiatrins tecken. Det blev en fantastisk dag!!! Allt var mycket bra planerat med goda föreläsare, lärorika workshops och lite örongodis i kaffepauserna av en duktig sångkvartett.

Rubriken på en av föreläsningarna var: "Varför mår inte barnen lika bra som de har det?". Föredragshållare var Frank Lindblad, barnpsykiatriker och författare som presenterade sin senaste bok, "Välfärdslandets gåta : varför mår barnen inte lika bra som de har det?". Mycket intressanta fakta som framkom under denna föreläsning. Läs den gärna! Här finns en kort presentation i SvD.

På vägen hem reflekterade jag över alla siffror och diagram som presenterades. Tyvärr är de flesta ganska negativa. Inte då det gäller behandlingsresultat utan siffrorna över våra barns mående. Tänk vad många barn det finns som mår dåligt!? Tänk vad många människor som arbetar för att hjälpa alla dessa barn! Tänk vad många barn vi lyckas hjälpa!

Barn behöver blabd annat trygghet och goda vuxna förebilder. Jag symboliserar dettta här med en bild på lilla Astrid i pappas trygga famn!

Inga kommentarer: