tisdag 28 april 2009

Fästing på tungan

Jag har oroat mig i nästan två veckor nu för den konstiga utväxten på min hunds tunga. Som jag tidigare skrivit har ingen veterinär kunna diagnostisera denna vita upphöjda sak. Trots att de konsulterat varandra och diskuterat flitigt så har ingen kunnat lösa detta mysterium.

Vi har ringt runt till ett stort antal veterinärer och frågat om de stött på något liknande ... men bara fått samma svar: - "Nej, jag har aldrig hört talas om något liknande". Slutligen fick vi tid hos en hudspecialist som skulle ta sig an fallet. Så imorgon skulle vi varit hos denna veterinär om inte ytterligare ett mysterium inträffat!

Nu imorse hade jag Lisa med på mitt jobb och skulle klart visa min kollega (som också har en Golden Retriever) otäckingen. Jag öppnar munnen på en högst ovillig och icke samarbetsvillig hund. Det är då jag får en mindre chock!!! Fanskapet är som bortblåst (ursäkta språket)!!! Inte det lilla minsta tecken på att denna sak funnits där under minst två veckors tid! Tänk om vi åkt till veterinären imorgon!

Jag är så glad för Lisas skull att hon slipper en plågsam biopsi och sedan en eventuellt operation. Fast samtidigt är jag mycket fundersam på vad detta varit. Den enda teori jag har är att det varit en fästing som bitit sig fast i tungan ... men skulle inte veterinärerna ha sett det?! Fästingar i munhålan har jag aldrig hört talas om men jag har inga andra tänkbara lösningar.

Någon av er hund- eller kattägare som hört talas om något liknande?

1 kommentar:

gumman sa...

hahaha.......ja lite förvånade blev vi allt.