måndag 3 november 2008

Ett dyk ner till paradiset

Ibland hänförs jag av naturens förunderliga skönhet. Känslan kan bli så stark att jag har svårt att hålla tillbaka tårarna. Det finns så många underbara platser på vår jord som kan gestalta denna känsla. Jag tänker bjuda er på ett av alla dessa fantastiska ekosystem. Valet var väldigt svårt men det blev Galapagos ... ett Galapagos under vattenytan. I Stilla havet cirka 100 mil utanför Ecuadors kust finns detta paradis med sin unika fauna och flora, både ovan och under vattenytan.

Derek Sepiolo har gjort en video i HD-format. Under september i år filmade han runt Galapagos kust och lät sig inspireras av den tyske kompositören Hans Zimmers musik. Sätt er bekvämt framför datorn. Lyssna och njut. Nu dyker vi ner till detta paradis som naturligtvis finns med på UNESCO's världsarvslista!


3 kommentarer:

gumman sa...

Åh vad häftigt! Jag planerade ju en långfärdssegling i flera år som sen inte gick att genomföra. Galapagos var inräknad i den.

Syster yster sa...

Fantastiskt vackert! Håller med dig om att man blir smått religiös av allt det vackra som naturen har att erbjuda! Var hittar du allt? Sitter här och "efterryser"...måtte vår planet gå att rädda från vidare massförstörelse!

Mita sa...

Kära syster Eva, man blir lita smått avund på dina resor och upplevelser. Underbart är ordet.