onsdag 19 november 2008

Avskaffa en irriterande ovana

Veckans ovana: tomtar i oktober

Först vill jag klargöra en sak och det är att jag älskar tomtar, röda julgranskulor och annat krimskrams som hör julen till. Nere i min källare har jag ett flertal till bredden fulla lådor, som varje år kompletteras med en ny tingest. Det är en ljuvlig känsla att tidig morgon på lilla julafton hämta dessa lådor och få möta tomtarna som legat nerpackade ett helt år.

Vad är det då som stör mig?! Jo, i mitten på oktober månad sprang jag på min första tomte nere i Malmö. Där i en av de större butikerna stod de prydligt uppstaplade på rad och stirrade ilsket på mig (nej jag har inga vanföreställningar). Jag vill inte ha jul redan i oktober! Jag vill inte se tomtarna stå vid sidan om Halloweenpumporna!

Sedan oktober månad har det formligen exploderat ... där är julpynt, julkalendrar, julljusstakar amaryllis, julgranskulor och glitter i enorma mängder. Rött rött rött överallt!!! Höge farao, jag är ju trött på alla tomtar och annat krimskrams innan vi ens gått in i december. Behöver det vara så? Låt mig få drömma om; a white christmas först i december!!!


avskaffa denna irriterande ovana

5 kommentarer:

carina sa...

Håller helt med men uppenbarligen gör inte affärsmännen och en del andra det.
För man undrar ju .....visst måste det säljas tomtar i okt, eller?

Med färg och ljus genom vardagen sa...

Yes; undertecknar gärna det du skrev om, och tänk på alla julgodis som man ska titta på under många veckor i butiken .... nej, jag orkar inte med detta heller! / ela

Mita sa...

Kan inte tänka mig att bara tänka tanken att bryta en så pass gammal tradition för affärsmännens skull. Vi som orkar måste stå på oss.

Anonym sa...

Tomten ser och hör vad du tänker och gör. Finns det några snälla barn!

gumman sa...

Eftersom jag aldrig har barnen över julen p.g.a avstånd så får de gärna fira jul året om. Julen är den absolut neutralaste helgen för mig. Midsommar däremot älskar jag.