onsdag 5 november 2008

Avskaffa en irriterande ovana

Veckans ovana: bromsklossar på bussen

Jag är ganska ofta nere i Malmö och då åker jag kommunala färdmedel, framför allt buss. Det är ganska smidigt med dessa gröna, långa ledbussar som ilar fram kors och tvärs genom staden. Bussarna är nästa alltid fullastade med resenärer och de flesta är väluppfostrade och visar hänsyn till sina medresenärer. Till exempel så reser sig alltid de unga pojkarna för att överlämna sin stol till en mindre vältränad pensionär med dålig balans.

Allt med Malmös kommunala busstrafik är superbra om det inte vore för dessa jädrans bromsklossar. Jag säger bara: stackars busschaufförer som har massor av tider att passa! Man kan riktigt se hur de blir högröda i ansiktet när detta fenomen inträffar och faktiskt så stiger mitt blodtryck också. Vad är det då för bromsklossar jag talar om? Jo, alla dessa damer (99%) som ofta står vid en busshållsplats ett bra tag och stampar otåligt för att bussen är ett par minuter sen. När sedan bussen kommer och de skall betala ... tror ni de har fixat med sina rabattkort eller kontanter? Nej, då skall de leta igenom hela sin enorma handväska med ett tjugotal olika fack för att försöka hitta något betalmedel. I värsta fall övergår de till fickorna i sina kappor och så tillbaka till handväskan igen!

Varför i herrens namn har de inte gjort sig lite beredda för att stiga på bussen? Jag begriper det inte! Varför klaga på dessa stackars busschaufförer som sliter som djur för att hålla tiderna när det är de själva som är bromsklossarna? Busschauffören vill ha betalt när man stiger på bussen, det kan väl inte vara en överraskning eller? Plocka fram pengarna i tid!!! Börja inte rota efter dem då då du stigit på!

avskaffa denna irriterande ovana


3 kommentarer:

Mita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mita sa...

Du har helt rätt samma saker sker när du är i lilla butiken med. Handväska, kort, plånbok, sist men inte minst pengar och sedan ska allt tillbaka igen. En sann blogg.Ps, Denna kan du få se

Anki sa...

Hihi, ja kan man göra annat än skratta. Så typiskt. De e lika dant i livsmedelsaffärerna, ack ja. Folk är folk o alla vore de olika.

Anki