lördag 25 oktober 2008

Är du en knähund?

Hund, Canis domesticus ... människans bästa vän? Ja, det tycker i alla fall jag! Undrar hur det vore att leva livet som en hund? Jag kam tänka mig att det nog är helt beroende av vilken ras man vore! En liten knähunds liv är säkert ganska behagligt med mycket leverpastej, ligga i sängen under täcket och en hel del kel. Jakthunden däremot får ju jobba för brödfödan. Att vara smal och konditionsstark är ett måste. Ingen leverpastej här inte. Nej ut och cykla med husse! Sova får du göra i hundgården.

Jag gjorde ett test häromdagen för att se vilken hundras jag hade varit. Det bidde inte Pitbullterrier! Nej, jag bidde en godmodig Berner Sennen! Testa själv! Tror inte det är speciellt vetenskapligt men lite kul! Här är en svensk variant och en engelsk variant med en väldigt trevlig layout (klicka på game i vänster kant). Det finns också test för vilken hundras som skulle passa dig bäst, en rasväljare. Inte blev det en Golden retriever som jag har nu. Rasen som valdes åt mig blev Boston Terrier!

Avslutningsvis rekommenderar jag några duktiga fotografer och sjater som specialiserat sig på just hundar. Titta gärna i deras portfolios: William Wegman, Nick Ridley, Heather Bohm-Tallman och Oh my Dog.

3 kommentarer:

Mita sa...

Var tvungen till att göra ett test, Nr.1 Borzoi som Nr.2 kom Greyhound detta var kul tycker att båda dessa hundar är väldigt trevliga. Trevlig helg

gumman sa...

hahaha.....vad kul! Jag blev en Mops. Stämmer ju inte alls med de hundarna jag har. Ha det gött

Anonym sa...

Hmm, måste jag ju testa förståss....