fredag 8 augusti 2008

FFF

Nu är vi stolta medlemmar av Finjasjöns Fiskevårdsförening FFF. Det tog ett tag och vi har blivit synade i sömmarna för att få ett godkännande. Egentligen krävs det bara en sak ... nämligen att kunna bevisa sig äga i mantal satt jord, som berättigar till fiske i Finjasjön.
Så nu har vi rättigheten att för den låga årsavgiften av 200 kr fånga kräftor och fisk. Fast det gäller att följa det stränga regelverket annars kan man bli utesluten ur föreningen. Kräftfisket får tex bara ske under en väldigt begränsad tidsperiod och man får endast ha två ryssjor åt gången. Kräftorna måste också vara minst 10 cm annars skall de släppas. Inte för att vi har någon större nytta av detta eftersom ingen av oss skulle klara av att ta dö på de stackars liven ... koka dem levande, nej tack!!! Fånga fisken kommer vi däremot att försöka oss på.

Enligt stadgarna skall båtarna märkas, så nu kommer vår lilla båt vi köpt av en snäll granne att få betäckningen F 827 sen är det bara att dra till sjöss. Fast det finns ett problem, det saknas vatten. Vattenståndet är väldigt lågt och sjön är bara en enda grön sörja av alger. Så det är bara till att vänta på bättre tider.
Apropå tider så hittade jag en sida där man kan kontrollera den exakta tiden. Min klocka går exakt nu. Testa gärna via länken nedan!
Länk till: Exakt tid

Inga kommentarer: