måndag 21 juli 2008

Tradition

Halleluja, vilken helg jag haft! Den började i fredagskväll då min favoritskötare Åsa dök upp som planerat. På spisen puttrade en het chili con carne som spred ljuvliga och frestande aromer i huset. Trots svår hunger och skrikande magar skulle vi få vänta ytterligare någon timma innan maten kom på bordet. Vi var ju tvugna att vänta på två trevliga tjejer som också skulle ansluta sig till den nybildade "shop til you drop-klubben". Det rådde en spänd förväntan i huset. Plötsligt dök den röda bilen upp på gatan. Ut kommer Maria och Anna med sin packning av kuddar, täcken och uppblåsbara madrasser. Snabbt och effektivt packade de upp nere i källaren. Äntligen var alla samlade!!! Klocka var nu 20:00 och magen kved efter mat!
Vi dukade ute i trädgården trots att det var lite småkyligt och luften var fylld av myggor som ville kalasa på vårt blod. De problemen åtgärdade vi med filtar och moskitospiraler, inhandlade i Thailand. Filtarna värmde gott och spiralerna, mest troligt fulla med DDT, höll myggen på behörigt avstånd. Maten smakade bra så vi åt oss snabbt mätta. Därefter blev det kaffe och likör under stearinljusets sken. Smuttande på likören började vi vår planering inför morgondagen. Hur dax skall vi köra? Vilken strategi skall vi använda? Skall vi gå i grupp eller var för sig? Vilken avdelning skall vi börja på? Hur informerar vi varandra om eventuella fynd? Vad skall ni köpa?
När allt var planlagt gick vi in för att få en biostund före läggdax. Det var Doomsday vi tänkt titta på. Nu blev det inte mycket till filmtittande eftersom vi var för speedade för att kunna koncentrera oss på en katastroffilm. Så väckarklockorna ställdes på 07:00 och raskt hoppade vi i säng. Tror vi alla somnade inom en 1/2 timma.
Nu var det äntligen the D-day. Ullared here we come! Vi stuvade in oss i bilen och rattade mot det stora shoppingparadiset. Väl framme började vi leta efter min lill-strumpa Camilla. Henne hittade vi snabbt. Tänk hon hade kört sin premiärtur till Ullared alldeles själv från Göteborg. Undras om körkortet ens hunnit torka?
Så äntligen var vi inne i varuhuset. Som i trance gick vi omkring med våra gigantiska kundvagnar. Fyllde dem med allt ifrån kuddar till tröjor. Träffades lite mellan varven då vi sprang på varan i varuhuset. Rosiga och svettiga stapplade vi ut ur affären. Fötterna var svullna och jag hade fått en blåsa på tån. Vi var nu rejält hungriga av allt shoppande så energidepåerna behövdes fyllas på före hemfärd, (tack Maria för att du fixade gratis kaffe åt oss)!
Väl hemma hade vi visning av våra inköp. Vi skrattade mest och förundrades över att de andra handlat så billigt. Vilka fynd vi gjort! Alla var nöjda! Vi planerade nästa färd till shopping-paradiset i oktober. En ny tradition hade grundats! Maria gjorde goda smoothies åt oss som vi sög i oss till en rysare. Slutligen somnade vi alla nöjda och belåtna.shop til you drop

3 kommentarer:

Counseler Pia sa...

Hehehehheeh en sån härlig tripp det var! Kul också när det blir tradition av det. Härlig beskrivning du gör, jag får "flashbacks"!!

KERSTIN sa...

Då är det väl inte lönt att åka till Ullared nu!
Får vänta till det kommer nya varuleveranser.
Kram Kerstin

Eva sa...

Jodå söstra mi ... vi lämnade liiiite till dig!

Kramen