torsdag 17 juli 2008

Barnpiga

Vi planerar en längre resa till norra Indien i februari och har fått problem med barnpigan. Lisas dagföräldrar som börjar bli lite till åren klarar inte att passa henne då vi är ute och reser. Hundhotell är uteslutet för vi kan inte låta Lisa sitta i en bur hos främmade människor. Hundpassningen måste lösas på ett annat sätt därför kom vi att tänka på annonsering.
Vi satte således in en annons förra veckan där vi efterlyste en pensionär med trädgård som kan tänka sig vara barnpiga till Lisa. Annonsen hade vi inne både onsdagen och lördagen. Det ringde ideligen så för att kunna hålla ordning på alla fick vi utarbeta en enkel strategi. Vi tog helt enkelt ett vitt pappersark som delades in i ja, kanske och nej.
Av alla dessa som ringde blev det bara två aspiranter kvar. Den ena är vi lite tveksam till för hon hade en mininmal gräsplätt och skulle dessutom ha hutlöst betalt. Nu har vi en äldre dam kvar som nyligen fått avliva sina egna hundar ... hon var snäll så henne skall vi testa.
Har vi för stora krav tro? Pensionär, stor trädgård, snäll, älska goldenflickor och inte ta hutlöst betalt. Kanske är vi naiva och fördomsfulla också ... gamla kärringar kan också vara elaka!


Inga kommentarer: